De Dumuchi CoatMaster is een dubbelzijdige tool voor het verwijderen van ondervacht en van klitten.

De Dumuchi CoatMaster is het hulpje van de CoatBuster in "zware vachttijden". Daar waar de CoatBuster zijn werk niet kan doen omdat het dekhaar te lang is of de onderwol te ver vervilt biedt de CoatMaster uitkomst.

De Dumuchi CoatMaster is een dubbelzijdig te gebruiken trimgereedschap. De grove zijde is voorzien van 12 messen en de fijnere kant met 23 messen.

De Dumuchi CoatMaster is vooral bedoeld voor het uitdunnen en in toom houden van de hele dichte dubbele vachten zoals b.v. die van de Bouvier, de Bobtail, de Newfoundlander, Labradoodle, Goldendoodle, Shih Tzu, Collies, Shelties en de mixen daarvan.

De Dumuchi Coatmaster heeft een ergonomisch kunststof handvat, met zacht rubberen greep. Het geeft een pefecte grip op de tool, zodat de vacht veilig te behandelen is. Door het gat in de achterzijde kunt u hem ophangen als u hem niet gebruikt.

de Dumuchi CoatMaster heeft aan een kant 12 messen en aan de andere zijde 23 messen. De punten zijn afgerond en glad gemaakt, zodat ze niet in de huid kunnen snijden. De vacht schuift door de beweging vanzelf in het scherpe gedeelte van de messen. De losse, ontklitte, haren glijden tussen de bladen door en de klitten/onderwol blijven achter de messen steken en worden opengesneden.

De Dumuchi CoatMaster wordt in de vacht gezet en naar u toe door de vacht getrokken. Zodra een klit of een hoeveelheid aan onderwol in de CoatMaster vastzit, dan trekt u deze met beleid open. U zorgt er voor dat u een kleine hoeveelheid vastgrijpt en open snijdt. Als de weerstand te groot is, haalt u de CoatMaster uit de vacht en pakt u een kleinere hoeveelheid. Hierdoor zorgt u ervoor dat het voor uw dier een plezierige behandeling blijft.

Een vuile vacht was u eerst, want zand en vuil kunnen de messen bot maken. Mocht dit gebeurd zijn, dan kunt u de Dumuchi CoatMaster uit elkaar halen en nieuwe mesjes plaatsen. De mesjes zijn dus te koop in een setje van 23 stuks.